Do Vánoc už balíčky poslat nestihneme. Své objednávky si můžete ale vyzvednout v sobotu 21.12. na Mint Marketu v Brně v Tržnici na Zelném trhu od 10.00-18.00. Jako způsob dopravy zvolte Osobní odběr na MINTu. Máme pro vás i dárkové poukázky a poukázky na kurz. Klidný advent přejeme! A dovolujeme si vyhlásit e-shopové prázdniny do 7.1.2025.

Kouzlo jarní bylinkové kuchyně 27. 4. 2025

Přijďte se naučit využívat bylinky ve sladké i slané kuchyni. Na úvod botanická procházka, vaření, ochutnávání a také trocha teorie.

V ceně kurzu oběd a svačinky.

Dostupnost Volná místa (>5 ks)
3 250 Kč
Kouzlo jarní bylinkové kuchyně 27. 4. 2025
bylinkové vaření
Novinka CELODENNÍ KURZ

Datum konání: neděle 27. 4. 2025 (9.30 - 16.30)

Místo: Brno, Rozmarýnek (Rozmarýnová 6, Brno)

Lektorka: Lenka Ardben Kříčková (Divoká Lodyha)

Naše louky a lesy jsou pro nás velkým bohatým prostřeným stolem, kde můžeme objevovat různé vůně a chutě. Příroda nám štědře otevírá svou náruč a mnohé divoké byliny umí v kuchyni velmi překvapit. Bylinková kuchyně je plná nekonečných variací a přináší spoustu zelené síly a energie, jen ji vpustit do našeho života.

Ukážeme si, které bylinky v přírodě jsou jedlé a jak je využít a obohatit náš běžný jídelníček

Co se naučíte?

  • Jak bezpečně rozpoznat a sbírat divoké rostliny.
  • Správné způsoby zpracování a uchovávání bylin, aby si zachovaly svou sílu a chuť.
  • Inspirace pro přípravu pokrmů, marmelád, čatní, šťáv a dalšího.
  • Společne si uvaříme si spoustu dobrot, které na kurzu i sníme (polévku, hlavní jídlo, dezert a pomazánku)


Harmonogram kurzu:

  • komentovaná botanický procházka brněnskou přírodou, sběr rostlin
  • přesun a svačina z připravených bylinkových dobrot
  • společná příprava obědu a svačiny
  • povídání o zpracování jarních bylin a ochutnávka

Připravíme si:

  •  Jarní polévku z divokých bylinek
  • Slané galletky s bylinkovou náplní
  • Pikantní bylinkovou pohanku
  • Jarní salát s lipovými listy a javorovými květy
  • Sladké kopřivové kuličky
  • Bylinkovou limonádu

Ochutnáme:

  • Bylinkový ocet
  • Jarní pesto
  • Bršlicovou hořčici
  • Divoké chutney
  • Jarní likér

O lektorce Lence Kříčkové...

"Jsem vystudovaná zahradnice a vášnivá pěstitelka léčivých a jedlých rostlin, lektorka bylinných kurzů a průvodce Hildegardiny léčivé zahrady. Objevuji rostlinný svět přes vlastní nitro a vnímám jej všemi smysly. Naslouchám rytmům přírody, poznávám, učím se, tvořím a inspiruji.

Pracuji v Lerosu v Kvalitě a Vývoji, studuji a učím ve škole přírodních terapií v Českém Krumlově a občas přednáším na Střední zahradnické škole v Kopidlně o sběru, sušení a uchování léčivých rostlin. "

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: